Anteckningar om Myter, Astrologi och Folklore – en samling texter

76 kr

”Anteckningar om Myter, Astrologi och Folklore – en samling texter” är en samling dels av artiklar tidigare publicerade i de esoteriska tidskrifterna Alphaomega och Qintessans och dels av tidigare opublicerade texter.

Sold By 59134503 Report Abuse

Report an abuse for product Anteckningar om Myter, Astrologi och Folklore – en samling texter

Artikelnr: 1007 Kategorier: , ,

Beskrivning

”Anteckningar om Myter, Astrologi och Folklore – en samling texter” är en samling dels av artiklar tidigare publicerade i de esoteriska tidskrifterna Alphaomega och Qintessans och dels av tidigare opublicerade texter. Texterna handlar om kulturhistoria, myter, traditioner, astrologi och mycket annat. Ämnesvalen är disparata, men den röda tråden finns ändå i en strävan att se de större sambanden mellan olika kulturer och historiska epoker fram till våra dagar. Jag hoppas att ni läsare ska få nya tankar och börja se sammanträffanden och likheter i traditioner, legender och nutiden.

Maja Wahlström är kulturhistoriker, tidigare verksam bland annat på Stockholms Stadsbyggnadskontor, Riksantikvarieämbetet och Stockholms Läns Museum. Hon har varit ordförande i föreningen Stockholmsastrologerna och är publicerad i Quintessans och Alfa Omega med flera tidskrifter. Författaren är bosatt i Stockholm och Värmland och ägnar sin tid åt sina fyra barn och katta, byggnadsvård, trädgårdsskötsel, släktforskning och jiddishsång. Detta är Maja Wahlströms andra bok.